10 április, 2013

Tejszínes gombás zöldbab


 
Ezt a tejszínes gombás zöldbabot valahogy úgy  menetközben találtam ki, merthogy a rántott hús rizzsel igen csak száraz elemózsia, valami kellett hozzá, csak simán párolt zöldbab megint nem az igazi, hát akkor gazdagítsuk egy kicsit,  így született nálam ö

Hozzávalók 4 személyre:
                                             1 csomó új hagyma, vagy két közepes fej vöröshagyma
                                             1-2 cikk fokhagyma
                                             25 dkg Champignon gomba
                                             25 dkg fagyasztott zöldbab, még jobb, ha friss
                                             1 pohár tejszín (2 dl)
                                             1 púpos evökanál finomliszt
                                             Füszerek: só, bors, ételízesítö, pirospaprika
                                             Étolaj vagy kókusz zsír a sütéshez

Elökészítem az alapanyagokat, ahogy a képen látható.
Egy Wok edényben, vagy egy Teflonban,
1. elöször megsütöm a gombát, majd egy fedövel lefedet edényben melegen tartom,
2. ugyancsak megpirítom a hagymát és a fokhagymát, majd hozzádom vissza a gombát
3. majd beleteszem a zöldbabot és felöntöm kb. 1-1,5dl vízzel, füszerezem sóval, borssal, ételízesítövel
4. és hagyom párolódjon kb. 6-8 percig, ezalatt majdnem elpárolog az a víz, amit ráöntöttem.
5. Ráhintem az 1 evökanál lisztet, és megszórom piros paprikával (nem kell sok) és ezzel egy kicsit átforgatom, majd felöntöm a tejszínnel és addig forralom, amíg besürösödik, ha kell még utána ízesítek, és kész is.

Rántott húshoz köretnek, vagy csak egy egyszerü kifözött tésztához is nagyon finom, nálam éppen bulgurral és fasírttal volt.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések: