12 május, 2013

Spárgával töltött vesepecsenye bacon szalonnába göngyölve



Valamelyik nap láttam valahol vesepecsenyét töltve, de reménytelen volt visszakeresni, így nem maradt más, a saját fantáziámat kellett bevetnem. Mivel spárgaszeon közepén vagyunk, így erre esett a választásom.

Hozzávalók 3 személyre: 1 db vesepecsenye (60-80 dkg)
                                          10 szelet Bacon szalonna
                                          10 dkg zöldspárga
                                            2 dkg reszelt sajt (Reg-enor diétánál elhagyni)
                                            só, bors, kakukkfü, fokhagymagranulát, mustár
                                           alufólia
1. A szalonnát egy vágódeszkára egymás mellé rakom, a vesepecsenyét megmosom, szárazra törlöm, és úgy vágom szét, hogy minél nagyobb felületet kapjak, hogy jól össze tudjam tekerni.

2. A húst megkenem vékonyan mustárral, megszórom a füszerekkel.
3. A spárgát kevés olajon megpirítom és aláöntök 2 evökanálnyi vizet és amíg az elfö, addig párolom.
4. A spárgát a húsra halmozom, még maradt egy kis szalonna csík, azt is mellé tettem, megszórtam egy kevés reszelt sajttal, majd úgy csavarom bele a szalonnába szorosan, hogy a hús nyílás és a szalonna összetéletele ne egy helyre essen, így jobban tart. Mielött beletekerem a szalonnába a húst egy kicsit megfüszerezem kívül is, borssal és kakukkfüvel, sóval nem szükséges, mert a szalonna sós.
5. Az egészet egy kivajazott alufóliába csomagolom és 200 fokos sütöben 45 percig sütöm, majd kicsomagolom az alufóliából és addig sütöm, amíg a szalonna szépen megpirul, kb. 20-25 perc.
                                  

Felszeletelve ezzel a körettel tálaltam, mit mondjak elöször készült, de nem utoljára, vállogatós Leányzóm is azt mondta, hogy ez finom Anya!
A képen a kicsi az egy tyúkmell, amit kispóroltam a levesböl és ugyanúgy töltöttem, mint a nagyot, kicsit száraz volt, de ehetö.


Jó étvágyat!
                           
                 

Nincsenek megjegyzések: