10 december, 2013

Champagner Linzer




Hozzávalók:
                  37,5 dkg finomliszt
                  15 dkg porcukor
                  3 csg. vaníliás cukor
                  18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
                  1 csapott mokkáskanálnyi só
                  1 citrom reszelt héjja
                  6 db tojás sárgája

Töltelék: 15 dkg fehér csoki,
                4 dkg vaj,
                4 dkg porcukor,
                4 evökanálnyi fehér pezsgö

                1 evökanálnyi citromlé

Díszítéshez 6-8 dkg fehér csoki

1.A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd minimum egy órára hidegre tesszem.
2. A töltelékhez a fehércsokit göz fölött felolvasztom, hagyom kicsit hülni és hozzákeverem a többi hozzávalót, csomómentes selymes krémet kapok, amit hidegre teszek, hogy egy kicsit megdermedjen.
3.2-3 mm vastagságúra nyújtom, és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180°C-on sütöm 8-10 percig, Ha már kezd barnulni a széle ki kell venni.
4. Ha kihült a tésztám megtöltöm a krémmel.
5. A fehércsokit egy fagyasztós zacsiban a mikróban lassan felolvasztom, és egy pici lyukat vágok a sarkán, azzal díszitem a kis linezerek tetejét. Sokáig eláll, persze, ha marad belöle, zsírpapírral bélelt dobozokba tartom, és a sorok közé is teszek papírt.

Jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: