10 december, 2013

Mozart linzer


Hozzávalók kb. 90 db-hoz 4 cm átméröjü kiszúróval

                  40 dkg finomliszt
                  25 dkg vaj
                  12 dkg cukor
                  2 csg. vaníliáscukor
                  2 tojás sárgája
                  1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja

töltelék: Sárgabarack lekvár
             szóráshoz porcukor

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem.
Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12  percet sütöm.
Minden 2.-nak a közepét kiszúrom.
Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.
Tárolása: szintén zsírpapír rétegek között, jól zárható dobozban.

Jót étvágyat!
               



Nincsenek megjegyzések: