13 november, 2014

Halikrakrém

 Megint csak sikerült egy ikrával teli  halat kifognia a Páromnak, így ma ikrakrém készült belöle. Elöször nagyon idegenkedtem töle, mert hogy nyers stb. stb. aztán valahogy mégis megbarátkoztunk, így most már, ha hal jön a házhoz bízok benne, hogy hátha van benne ikra is :)

Hozzávalók: 15 dkg halikra (most éppen ennyi volt benne)
                      1,5 szénszavas ásvány víz
                       5 dkg finom zsemlemorzsa
                       2 dl étolaj
                       1 kevés fokhagyma granulát
                       1 kicsi fej hagyma, vagy mogyoróhagyma (most ezt tettem bele)
                          apróra vágva, vagy reszelve
                       1/2 citrom leve
                          só, bors
                   
1. A halikráról eltávolítom a hártyát és egy sürü lyukú szürübe tettem, beleteszem egy kb. a szürövel egyforma nagyságú mély tálkába, felöntöm annyi ásványvízzel, amennyi ellepi,
kiskanállal többször átkavarom, de csak óvatosan, hagyom kb. 10 percet így ázni, majd leöntöm róla a vizet és friss vizet öntök rá, mindezt addig ismétlem, míg a 1,5 liter ásványvíz el nem fogy. Fontos, hogy sürü legyen a szitánk, mert nehogy a végére ne maradjon az ikrából.
Ezután lecsepegetetem a halikrát és egy tálba teszem, ehhez adom a hozzávalókat, és egy habverö segítségével fehéredésig keverem, mint a majonézt, és kész is van. Hütöben 1-2 órát hagyom, hogy az ízek összeéredjenek.



Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: