29 január, 2015

Tejberizs, ahogy én készítem


Tudom, hogy tejberizst mindenki készít, de azért még is úgy gondoltam, hogy megosztom, talán az arányok miatt is, aki esetleg még nem tapasztalta ki, hogy miböl mennyit....

Hozzávalók: 1 liter tej
                     22-23 dkg kerekszemü rizs
                     1 dl víz
                     6 dkg cukor
                     1 vaníliás cukor
                     2 dkg vaj
                     1 csipet só
                     esetleg egy késhegynyi reszelt tonkabab (finom aromát ad neki)

A rizst egy szüröbe mérem és hideg vízzel átöblítem, hagyom lecsepegni.

Egy lábasba beleteszek mindent és lassú tüzön kb. 35-40 percig fözöm, viszonylag gyakran megkavarom, mikor eltelt ez az idö, akkor egy fedövel letakarom és hagyom kb. 10 percet állni, addig még a rizsszemek magukba tudják szívni a tejet.

Cukros fahéjjal vagy gyümölcs zselével tálalom.

Jó étvágyat kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: