19 február, 2016
Rucolás tészta fehérboros tejszínes szósszal
Megint csak küzdöttem a kérdéssel mit is fözzek ma. Aztán röviden voltunk vásárolni és az egyik üzletben a fagyasztós résznél láttam meg ezt a tésztát, anno készételként, amit már csak melegíteni kell. Hozzávalóim voltak itthon, csak egy kis füstölt tarját kellett vennem, így el is készítettem, finomra sikerült.
Hozzávalók: 20-30 dkg széles metélt
1 csokor Rucola saláta
25 dkg Champignon gomba
10 dkg gorgonzola sajt
2-3 dl tejszín
1 dl fehér bor
20-25 dkg fött füstölt tarja
1 cikk fokhagyma lereszelve
2-3 szál zöldhagyma vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 teáskanál rizsliszt, vagy finomliszt
só, bors, ételízesítö
zsíradék a sütéshez
reszelt sajt, esetleg parmezán tálalásnál
1. A tésztát készre fözöm, hideg vízzel leöblítem, és szüröbe hagyom lecsepegni.
2. A gombát negyedelem, vagy ha nagyobb 6 felé vágom, hirtelen megsütöm félreteszem.
3. Az apróra vágott hagymát szintén megsütöm,a füstölt tarja kockákkal együtt, majd hozzáadom a gorgonzola sajtot, hagyom, hogy elolvadjon, felöntöm a borral, a tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt is hozzáadom, ízesítem a füszerekkel, összerottyantom.
4. Beleteszem a gombát és a tarját, és végül hozzákeverem a tésztát és a megmosott rucola salátát, ha esetleg sürü, akkor még egy kevés tejszínnel vagy tejjel hígítom, mert a tészta mindig magába szívja a nedvességet.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése