19 február, 2016

Rucolás tészta fehérboros tejszínes szósszal


Megint csak küzdöttem a kérdéssel mit is fözzek ma. Aztán röviden voltunk vásárolni és az egyik üzletben a fagyasztós résznél láttam meg ezt a tésztát, anno készételként, amit már csak melegíteni kell. Hozzávalóim voltak itthon, csak egy kis füstölt tarját kellett vennem, így el is készítettem, finomra sikerült.

Hozzávalók: 20-30 dkg széles metélt
                     1 csokor Rucola saláta
                     25 dkg Champignon gomba
                     10 dkg gorgonzola sajt
                     2-3 dl tejszín
                     1 dl fehér bor
                     20-25 dkg fött füstölt tarja
                     1 cikk fokhagyma lereszelve
                     2-3 szál zöldhagyma vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
                     1-2 teáskanál rizsliszt, vagy finomliszt
                     só, bors, ételízesítö
                     zsíradék a sütéshez
                     reszelt sajt, esetleg parmezán tálalásnál

1. A tésztát készre fözöm, hideg vízzel leöblítem, és szüröbe hagyom lecsepegni.
2. A gombát negyedelem, vagy ha nagyobb 6 felé vágom, hirtelen megsütöm félreteszem.
3. Az apróra vágott hagymát szintén megsütöm,a füstölt tarja kockákkal együtt, majd hozzáadom a gorgonzola sajtot, hagyom, hogy elolvadjon, felöntöm a borral, a tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt is hozzáadom, ízesítem a füszerekkel, összerottyantom.


4. Beleteszem a gombát és a tarját, és végül hozzákeverem a tésztát és a megmosott rucola salátát, ha esetleg sürü, akkor még egy kevés tejszínnel vagy tejjel hígítom, mert a tészta mindig magába szívja a nedvességet.

Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: