26 november, 2016

Levelestésztába zárt vesepecsenye

Vendégeimnek készítettem ezt a finomságot, ami nagyon jól sikerült, mint külsöre, mind ízre.
Hozzávalók: 1 db vesepecsenye (50-60 dkg súlyú)
                     2 csg. levelestészta
                     20 dkg bacon szalonna
                      5 dkg füstölt sajt
                      só, bors, ételízesítö
                      kevés olaj
                      tojás a kenéshez
1. A húst felszeletelem kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre, nekem 16 szelet lett, borssal, ételízesítövel füszerezem és enyhén megkenem olajjal, hagyom 1-2 órát állni.
2. Felmelegítek egy teflont, és a húst mindkét oldalán hirtelen megsütöm, egy tányérra kiszedem,
hagyom kicsit hülni, majd becsomagolom 1-1 csík bacon szalonnába
3. A levelestésztát széthajtom, a széléböl kiszúrok 15 db levél vagy bármilyen mintát, a többi tésztát elosztom 15 kockára, egy csomagba összetettem a két legkisebb darab húst.
4. Minden tészta darabra jön egy kis darab szalonna, és egy kis darab füstölt sajt, majd a baconba csomagolt hús, és "becsomagolom" a tésztába.
5. Lekenem tojással, a tetejére rakom a kiszúrt kicsi tészta darabokat, azt is lekenem tojással és 180 fokos sütöben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Burgonyapürével, és salátával tálaltam, de a saláta is böségesen elég mellé.

Jó étvágyat kíván hozzá! 



Nincsenek megjegyzések: